Read the Albanian Bible UTF8 Online.
 
BibleDatabase

FREE Bibles and Bible Study Software Downloads Christian Web Hosting

BibleDatabase

 

 

  Christian Web Hosting
Christian Web Hosting
 
 

 

SITE NAVIGATION - CHOOSE A LINK
HOME DOWNLOADS MESSAGE BOARD BIBLE SEARCH LINK TO US WEBMASTER TOOLS
HELP MP3 BIBLE TELL A FRIEND ONLINE BIBLES WHAT'S NEW CHRISTIAN LINKS
SITE MAP SCREENSHOT GUEST BOOK BELIEF CHRISTIAN WEB HOSTING ADD URL

Main Index: Norwegian (Bibelselskapets utgave 1930)

 

Colossians 2

[1] [2] [3] [4]

2:1 Paulus taler videre om sin apostoliske tjeneste; han har stor strid for lesernes fremgang i Kristi kunnskap og for at de ikke skal la sig dåre av falske lærere, 1-5. Derefter kjemper han mot disse falske lærere, idet han formaner de troende i Kolossæ til stadig å holde fast ved Herren og ikke la sig lokke av den falske visdom, 6-8, og viser dem hvad de har i Kristus, og hvor langt det er fra at de skulde kunne vinne noget enten ved omskjærelsen eller ved loven, som hine lærere viste dem til, 9-15. Han advarer dem mot å la sig gjøre til træler under loven, 16. 17, mot å la sig lokke til å dyrke engler, 18. 19, og mot det avhold fra forskjellig slags mat som de falske lærere påstod var nødvendig til frelse, 20-23.

2:1 For jeg vil at I skal vite hvor stor strid jeg har for eder og dem i Laodikea og så mange som ikke har sett mitt åsyn i kjødet,

2:2 forat deres hjerter må bli trøstet, så de knyttes sammen i kjærlighet og når frem til hele rikdommen av den fullvisse innsikt, til kunnskap om Guds hemmelighet, det er Kristus,

2:3 i hvem alle visdommens og kunnskapens skatter er skjult til stede.

2:4 Dette sier jeg forat ingen skal dåre eder ved lokkende tale.

2:5 For om jeg enn er fraværende i kjødet, så er jeg dog hos eder i ånden, idet jeg med glede ser eders gode orden og den faste grunn i eders tro på Kristus.

2:6 Likesom I altså mottok Kristus Jesus som Herre, så vandre i ham,

2:7 så I er rotfestet og blir opbygget i ham og faste i troen, således som I har lært, rike på den med takksigelse.

2:8 Se til at det ikke må være nogen som gjør eder til sitt rov ved verdslig visdom og tomt bedrag, efter menneskenes lære, efter verdens barnelærdom og ikke efter Kristus.

2:9 For i ham bor hele guddommens fylde legemlig,

2:10 Og I er fylt i ham, som er hovedet for all makt og myndighet,

2:11 han i hvem I og blev omskåret med en omskjærelse som ikke er gjort med hender, ved avklædningen av kjødets legeme, ved Kristi omskjærelse,

2:12 idet I blev begravet med ham i dåpen, og i den blev I og opreist med ham ved troen på Guds kraft, han som opreiste ham fra de døde.

2:13 Også eder, som var døde ved eders overtredelser og eders kjøds forhud, eder gjorde han levende med ham, idet han tilgav oss alle våre overtredelser

2:14 og utslettet skyldbrevet mot oss, som var skrevet med bud, det som gikk oss imot, og det tok han bort idet han naglet det til korset.

2:15 Han avvæbnet maktene og myndighetene og stilte dem åpenlyst til skue, idet han viste sig som seierherre over dem på korset.

2:16 La derfor ingen dømme eder for mat eller drikke, eller i spørsmål om høitid eller nymåne eller sabbat;

2:17 disse ting er en skygge av det som skulde komme, men legemet hører Kristus til.

2:18 La ingen frarøve eder kamp-prisen, om nogen prøver på det ved ydmykhet og engle-dyrkelse, idet han gir sig av med syner, blir opblåst uten grunn av sitt kjødelige sinn

2:19 og ikke holder fast ved hovedet, hvorfra hele legemet, hjulpet og sammenføiet ved sine ledemot og bånd, vokser Guds vekst.

2:20 Er I avdød med Kristus fra verdens barnelærdom, hvorfor gir de eder da, som om I levde i verden, slike bud:

2:21 Ta ikke! smak ikke! rør ikke!

2:22 - ting som dog alle sammen er bestemt til å fortæres ved bruken - efter menneskenes bud og lærdommer,

2:23 som vel har ord for visdom ved selvvalgt dyrkelse og ydmykhet og mishandling av legemet, ikke ved noget som er ære verdt, bare til mettelse for kjødet?

 

Created with HTMLCompiler by BibleDatabase

Webnet77.com