Read the Albanian Bible UTF8 Online.
 
BibleDatabase

FREE Bibles and Bible Study Software Downloads Christian Web Hosting

BibleDatabase

 

 

  Christian Web Hosting
Christian Web Hosting
 
 

 

SITE NAVIGATION - CHOOSE A LINK
HOME DOWNLOADS MESSAGE BOARD BIBLE SEARCH LINK TO US WEBMASTER TOOLS
HELP MP3 BIBLE TELL A FRIEND ONLINE BIBLES WHAT'S NEW CHRISTIAN LINKS
SITE MAP SCREENSHOT GUEST BOOK BELIEF CHRISTIAN WEB HOSTING ADD URL

Main Index: Norwegian (Bibelselskapets utgave 1930)

 

Jonah 4

[1] [2] [3] [4]

4:1 Jonas er vred over at Herren sparer Ninive, beder ham mismodig om å la ham dø og blir herfor tilrettevist av ham, 1-4. Herren vil ytterligere vise profeten hvor uriktig hans ferd er. Han lar derfor et tre vokse op, som verner ham mot solens hete og opfyller hans hjerte med glede, men lar det så visne igjen, så han vansmekter. Da nu Jonas blir mismodig herover og atter ønsker sig døden, foreholder Herren ham hvor ubillig det er at han som ynkes over et forgjengelig tre som han ingen møie har hatt med, er vred fordi Gud ynkes over en stad som er full av hans skapninger, 5-11.

4:1 Men det syntes Jonas meget ille om, og hans vrede optendtes.

4:2 Og han bad til Herren og sa: Å Herre! Var det ikke det jeg sa da jeg ennu var i mitt land? Derfor flydde jeg dengang til Tarsis; for jeg visste at du er en nådig og barmhjertig Gud, langmodig og rik på miskunnhet og angrer det onde.

4:3 Så ta nu, Herre, mitt liv! For jeg vil heller dø enn leve.

4:4 Men Herren sa: Er det med rette din vrede er optendt?

4:5 Jonas var gått ut av byen; han hadde satt sig østenfor byen, og der hadde han gjort sig en løvhytte og satt under den i skyggen for å se hvorledes det gikk med byen.

4:6 Da lot Gud Herren et kikajontre vokse op over Jonas til å skygge over hans hode, så han kunde bli fri sitt mismot; og Jonas gledet sig høilig over kikajontreet.

4:7 Men dagen efter, da morgenen brøt frem, lot Gud en orm komme, som stakk kikajontreet så det visnet.

4:8 Og da solen stod op, sendte Gud en lummer østenvind, og solen stakk Jonas' hode, så han vansmektet; da ønsket han sig døden og sa: Jeg vil heller dø enn leve.

4:9 Men Gud sa til Jonas: Er det med rette din vrede er optendt for kikajontreets skyld? Han svarte: Ja, med rette er min vrede optendt inntil døden.

4:10 Da sa Herren: Du ynkes over kikajontreet, som du ikke har hatt møie med og ikke opelsket, som blev til på en natt og forgikk på en natt;

4:11 og jeg skulde ikke ynkes over Ninive, den store stad, hvor det er mere enn tolv ganger ti tusen mennesker som ikke kjenner forskjell mellem høire og venstre, og en mengde dyr!

 

Created with HTMLCompiler by BibleDatabase

Webnet77.com