Read the Albanian Bible UTF8 Online.
 
BibleDatabase

FREE Bibles and Bible Study Software Downloads Christian Web Hosting

BibleDatabase

 

 

  Christian Web Hosting
Christian Web Hosting
 
 

 

SITE NAVIGATION - CHOOSE A LINK
HOME DOWNLOADS MESSAGE BOARD BIBLE SEARCH LINK TO US WEBMASTER TOOLS
HELP MP3 BIBLE TELL A FRIEND ONLINE BIBLES WHAT'S NEW CHRISTIAN LINKS
SITE MAP SCREENSHOT GUEST BOOK BELIEF CHRISTIAN WEB HOSTING ADD URL

Main Index: Norwegian (Bibelselskapets utgave 1930)

 

Amos 8

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

8:1 Amos ser et nytt syn, som skal vise at Israel er moden til dommen, og dets ende er kommet, så klagerop over de mange falne skal trede i stedet for den jubel som nu lyder i palassene, 1-3. For de rikes ubarmhjertighets, gjerrighets og svikefulle ferds skyld skal Herren brått la en svær ulykkens natt komme over landet og omskifte folkets glede til den dypeste sorg, 4-10. I denne tid skal de som nu dyrker avgudene, i sin store nød ivrig søke efter Herrens ord, men ikke finne det og forgå i sin elendighet, 11-14.

8:1 Så lot Herren, Israels Gud, mig se dette syn: Der stod en kurv med moden frukt.

8:2 Og han sa: Hvad ser du, Amos? Jeg svarte: En kurv med moden frukt. Da sa Herren til mig: Enden er kommet for mitt folk Israel; jeg vil ikke lenger bære over med dets synd.

8:3 Palassets sanger skal bli til klageskrik på den dag, sier Herren, Israels Gud; der ligger lik i mengde, overalt kastes de til side i stillhet.

8:4 Hør dette, I som higer efter å opsluke den fattige og gjøre ende på de saktmodige i landet,

8:5 I som sier: Når er nymånedagen slutt, så vi kan selge korn, og sabbaten, så vi kan åpne kornbodene og gjøre efaen liten og sekelen stor og forfalske vekten

8:6 og kjøpe de ringe for penger og den fattige for et par sko og selge avfall av korn?

8:7 Herren har svoret ved Jakobs stolthet: Jeg skal aldri glemme alt det de har gjort.

8:8 Må ikke derfor jorden skjelve, og alle som bor på den, sørge? Må ikke hele jorden heve sig som Nilen, stige og falle som Egyptens elv?

8:9 Og det skal skje på den dag, sier Herren, Israels Gud, at jeg vil la solen gå ned om middagen og gjøre det mørkt på jorden ved høilys dag.

8:10 Og jeg vil omskifte eders høitider til sorg og alle eders sanger til klage, jeg vil legge sekk om alle lender og la hvert hode bli skallet; jeg vil gjøre det så som når en sørger over sin eneste sønn, og la enden bli som en ulykkens dag.

8:11 Se, dager kommer, sier Herren, Israels Gud, da jeg sender hunger i landet, ikke hunger efter brød og ikke tørst efter vann, men efter å høre Herrens ord.

8:12 Da skal de vanke om fra hav til hav og fra nord til øst; de skal flakke omkring og søke efter Herrens ord, men de skal ikke finne det.

8:13 På den dag skal de fagre jomfruer og de unge menn vansmekte av tørst,

8:14 de som sverger ved Samarias synd* og sier: Så sant din gud lever, Dan, og så sant han lever han de dyrker i Be'erseba! Og de skal falle og ikke reise sig mere. # <* avgud; 5MO 9, 21.>

 

Created with HTMLCompiler by BibleDatabase

Webnet77.com