Read the Albanian Bible UTF8 Online.
 
BibleDatabase

FREE Bibles and Bible Study Software Downloads Christian Web Hosting

BibleDatabase

 

 

  Christian Web Hosting
Christian Web Hosting
 
 

 

SITE NAVIGATION - CHOOSE A LINK
HOME DOWNLOADS MESSAGE BOARD BIBLE SEARCH LINK TO US WEBMASTER TOOLS
HELP MP3 BIBLE TELL A FRIEND ONLINE BIBLES WHAT'S NEW CHRISTIAN LINKS
SITE MAP SCREENSHOT GUEST BOOK BELIEF CHRISTIAN WEB HOSTING ADD URL

Main Index: Norwegian (Bibelselskapets utgave 1930)

 

Amos 6

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

6:1 Profeten roper ve over det rike og blomstrende Israels sorgløse høvdinger i Jerusalem og Samaria, som ikke vil tro at dommen er nær, men undertrykker de svake og fører et liv fullt av overdådighet uten tanke på folkets nær forestående undergang, 1-6. Han forkynner Israel at Herren til straff for dets ugudelighet vil la et fremmed folk, som det med all sin makt ikke vil kunne motstå, komme over det, plage det hårdt, ødelegge dets rike og føre det bort i landflyktighet, 7-14.

6:1 Ve de trygge på Sion og de sorgløse på Samarias fjell, de fornemme blandt det ypperste av folkene, dem som Israels hus pleier å vende sig til!

6:2 Dra over til Kalne og se, og gå videre til det store Hamat, og stig ned til Gat i Filisterland! Er de bedre enn disse riker, eller er deres land større enn eders land?

6:3 I som jager den onde dag langt bort og flytter urettens sete nær til eder*, # <* I vil intet høre om straffens dag, og allikevel lar I vold og urett råde blandt eder.>

6:4 I som ligger på elfenbensbenker og dovner eder på eders leier, og som eter lam av hjorden og kalver fra fjøset,

6:5 som synger allslags tull til harpens toner og har uttenkt eder strengeinstrumenter, likesom David,

6:6 som drikker vin av skåler og salver eder med den ypperste olje, men ikke sørger over Josefs skade.

6:7 Derfor skal de nu vandre ut av landet fremst blandt dem som føres bort, og med skrålet av dem som dovner sig, skal det være slutt.

6:8 Herren, Israels Gud, har svoret ved sig selv, sier Herren, hærskarenes Gud: Jeg avskyr Jakobs stolthet og hater hans palasser, og jeg vil overgi byen og alt det som er i den.

6:9 Og om det er ti menn tilbake i ett hus, da skal de dø.

6:10 Og en manns nærmeste frende, som skal brenne ham*, skal ta ham og bære benene ut av huset, og han skal si til den som er i husets innerste krok: Er det ennu nogen hos dig? Og han skal svare: Nei, ingen! Da skal han si: Hysj! Herrens navn må ikke nevnes! # <* fordi mengden av de døde (AMO 8, 3) gjør det umulig å begrave dem.>

6:11 For se, Herren byder, og de slår det store hus så det synker i grus, og det lille hus så det revner.

6:12 Springer vel hestene opefter fjellet, eller pløies det der med okser? siden I har forvendt retten til gift og rettferdighetens frukter til malurt.

6:13 I som gleder eder over det som intet er, og som sier: Er det ikke ved vår egen styrke vi har vunnet oss velde?

6:14 For se, jeg opvekker et folk mot eder, Israels hus, sier Herren, hærskarenes Gud, og de skal undertrykke eder fra der hvor veien går til Hamat, og like til bekken i ødemarken.

 

Created with HTMLCompiler by BibleDatabase

Webnet77.com