Read the Albanian Bible UTF8 Online.
 
BibleDatabase

FREE Bibles and Bible Study Software Downloads Christian Web Hosting

BibleDatabase

 

 

  Christian Web Hosting
Christian Web Hosting
 
 

 

SITE NAVIGATION - CHOOSE A LINK
HOME DOWNLOADS MESSAGE BOARD BIBLE SEARCH LINK TO US WEBMASTER TOOLS
HELP MP3 BIBLE TELL A FRIEND ONLINE BIBLES WHAT'S NEW CHRISTIAN LINKS
SITE MAP SCREENSHOT GUEST BOOK BELIEF CHRISTIAN WEB HOSTING ADD URL

Main Index: Norwegian (Bibelselskapets utgave 1930)

 

Amos 5

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

5:1 Profeten istemmer en klagesang over Israels forestående fall og nevner som grunn at den største del av folket skal omkomme, 1-3. Dette skal skje fordi Israel istedenfor å følge Herrens formaning til å søke ham og avstå fra avgudsdyrkelsen treder retten under føtter uten frykt for ham, den allmektige Gud, og hans uimotståelige dommer, og er ubarmhjertig mot de fattige, 4-12. Det nytter visstnok ikke å tale i en så ond tid som den nærværende; allikevel må profeten formane folket til å legge vinn på rettferdighet; muligens vil det da finne nåde hos Gud og undgå undergangen. For alt hvad det hittil har syndet, skal Herren hjemsøke det og opfylle det med sorg og klage, 13-17. Profeten roper et ve over Israel, som uten tanke på hvor forferdelig Herrens dag vil bli, attrår dens komme i tillit til sin utvortes, hykkelske gudstjeneste. Herren vil ikke vite av denne deres gudstjeneste, men skal la en alt ødeleggende dom komme over folket, som allerede i ørkenen har drevet avgudsdyrkelse og nu skal bli ført langt bort fra sitt land, 18-27.

5:1 Hør dette ord, en klagesang som jeg istemmer over eder, Israels hus!

5:2 Hun er falt, hun skal aldri reise sig mere, jomfruen Israel; hun ligger nedkastet på sin egen grunn, det er ingen som reiser henne op.

5:3 For så sier Herren, Israels Gud: Den by som tusen drar ut av, skal ha hundre igjen, og den by som hundre drar ut av, skal ha ti igjen, i Israels hus.

5:4 For så sier Herren til Israels hus: Søk mig, så skal I leve!

5:5 Søk ikke til Betel og kom ikke til Gilgal og dra ikke over til Be'erseba! For Gilgal skal bli bortført, og Betel bli til intet.

5:6 Søk Herren, så skal I leve! Ellers skal han komme over Josefs hus som en ild, og den skal fortære uten at Betel har nogen som slukker!

5:7 De som forvender retten til malurt og kaster rettferdigheten til jorden!

5:8 Han som har skapt Syvstjernen og Orion og omskifter dødsskygge til morgen og gjør dagen mørk som natten, han som kaller på havets vann og øser dem ut over jorden - Herren er hans navn!

5:9 Han som lar ødeleggelse lyne frem mot den sterke og fører ødeleggelse over den faste borg!

5:10 På tinge hater de den som hevder retten, og de avskyr den som taler sannhet.

5:11 Derfor, fordi I treder på den fattige og tar avgift i korn av ham, så skal I ikke få bo i de hus av huggen sten som I selv har bygget, og ikke få drikke vin fra de herlige vingårder som I selv har plantet.

5:12 For jeg vet at eders overtredelser er mange og eders synder tallrike; I forfølger den uskyldige, tar imot løsepenger* og bøier retten for de fattige på tinge. # <* 4MO 35, 31. 2MO 23, 6.>

5:13 Derfor, den som er klok, han tier i denne tid; for det er en ond tid.

5:14 Søk det gode og ikke det onde, så I får leve. Da skal Herren, hærskarenes Gud, være med eder, således som I har sagt.

5:15 Hat det onde og elsk det gode og la retten stå fast på tinge! Kanskje Herren, hærskarenes Gud, da vil være nådig mot Josefs levning.

5:16 Derfor sier Herren, Israels Gud, hærskarenes Gud, så: På alle gater skal det høres klagerop, og i alle streder skal de rope: Ve, ve! Bonden skal kalles til sørgehøitid, og til dem som er kyndige i sørgekveder, skal de si: Syng en sørgesang!

5:17 Og i alle vingårder skal det høres klagerop; for jeg vil skride frem midt iblandt eder, sier Herren.

5:18 Ve dem som stunder efter Herrens dag! Hvad vil I da med Herrens dag? Den er mørke og ikke lys.

5:19 Det er som når en flykter for en løve, men støter på en bjørn, og når han kommer hjem og støtter sig til veggen med hånden, blir han bitt av en orm.

5:20 Ja, Herrens dag er mørke og ikke lys, belgmørk og uten lysskjær.

5:21 Jeg hater og forakter eders høitider, og jeg har ikke behag i eders festforsamlinger;

5:22 for om I ofrer mig brennoffer og matoffer, finner jeg ikke behag i dem, og eders takkoffer av gjøkalver ser jeg ikke på.

5:23 La mig slippe for dine larmende sanger! Jeg vil ikke høre på ditt harpespill.

5:24 Men dommen skal komme veltende som vann, og rettferdigheten som en alltid strømmende bekk.

5:25 Bar I frem for mig slaktoffer og matoffer i ørkenen i de firti år, Israels hus?

5:26 Nei, I bar eders konges* telt og eders billeders fotstykke, eders guds stjerne, som I hadde gjort eder. # <* d.e. Moloks.>

5:27 Jeg vil føre eder bort i fangenskap, langt bortenfor Damaskus, sier han hvis navn er Herren, hærskarenes Gud.

 

Created with HTMLCompiler by BibleDatabase

Webnet77.com