Read the Albanian Bible UTF8 Online.
 
BibleDatabase

FREE Bibles and Bible Study Software Downloads Christian Web Hosting

BibleDatabase

 

 

  Christian Web Hosting
Christian Web Hosting
 
 

 

SITE NAVIGATION - CHOOSE A LINK
HOME DOWNLOADS MESSAGE BOARD BIBLE SEARCH LINK TO US WEBMASTER TOOLS
HELP MP3 BIBLE TELL A FRIEND ONLINE BIBLES WHAT'S NEW CHRISTIAN LINKS
SITE MAP SCREENSHOT GUEST BOOK BELIEF CHRISTIAN WEB HOSTING ADD URL

Main Index: Norwegian (Bibelselskapets utgave 1930)

 

Hosea 13

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

13:1 Efra'im var engang høit æret i Israel, men så gav det sig til å drive avgudsdyrkelse og har siden blitt ved med det; derfor skal det hastig og fullstendig bli bortført fra sitt land, 1-3. Enda Herren fra gammel tid har vist sig som dets eneste Gud og frelser, har det i sitt overmot glemt ham; derfor har han hjemsøkt og vil han fremdeles hjemsøke det med forferdelige straffedommer, 4-8. Israels oprør mot Herren, dets hjelper, har styrtet det i fordervelse. Dets selvvalgte konger og fyrster, som Herren i sin vrede har gitt og igjen tatt fra det, kan ikke hjelpe det. Herren har ikke glemt dets synd, men skal straffe den med hård trengsel, 9-13. Til døden vil han ikke overgi det, fra den skal det bli forløst (ved Messias), men for straff skal det allikevel ikke gå fri; Samaria skal bli ødelagt for sin gjenstridighets skyld, 14 - kap. 14, 1.

13:1 Når Efra'im talte, blev alle redde; han raget høit op i Israel; da førte han skyld over sig ved å dyrke Ba'al og døde.

13:2 Og nu blir de ved å synde og gjøre sig støpte billeder av sitt sølv, avguder efter sin egen forstand, alle sammen håndverkeres arbeid; sådanne er det de taler til - mennesker som ofrer, kysser kalver!

13:3 Derfor skal de bli som en morgensky, lik duggen som tidlig svinner bort, lik agner som vinden fører bort fra treskeplassen, og som røk fra et røkfang.

13:4 Men jeg er Herren din Gud fra Egyptens land, og nogen annen Gud enn mig kjenner du ikke, og nogen annen frelser finnes det ikke.

13:5 Det var jeg som sørget for dig i ørkenen, i det brennhete land.

13:6 Fordi deres beite var godt, blev de mette; og da de blev mette, ophøiet de sig i sitt hjerte, og så glemte de mig.

13:7 Da blev jeg mot dem som en løve; som en leopard lurer jeg ved veien;

13:8 jeg vil møte dem som en bjørn som ungene er tatt fra, og sønderrive deres hjertes dekke*; jeg vil fortære dem som en løvinne; markens ville dyr skal sønderslite dem. # <* d.e. deres bryst.>

13:9 Det er blitt til din ødeleggelse, Israel, at du har satt dig op imot mig, jeg som er din hjelp.

13:10 Hvor er da din konge, at han skulde kunne frelse dig i alle dine byer, og dine dommere, om hvem du sa: Gi mig en konge og fyrster?

13:11 Jeg gir dig en konge i min vrede, og jeg tar ham bort igjen i min harme.

13:12 Efra'ims misgjerning er samlet i en pung, hans synd er gjemt.

13:13 Veer som hos en fødende kvinne skal komme over ham. Han er en uforstandig sønn; når tiden er der, kommer han ikke frem i modermunnen.

13:14 Av dødsrikets vold vil jeg fri dem ut, fra døden vil jeg forløse dem. Død! Hvor er din pest? Dødsrike! Hvor er din sott? Anger er skjult for mine øine*. # <* jeg angrer ikke hvad jeg har lovt; 4MO 23, 19.>

13:15 For han bærer frukt*, der han står blandt sine brødre; men det kommer en østenvind, et Herrens vær, som drar op fra ørkenen, og hans brønn blir tom, og hans kilde tørkes ut; den** røver den hele skatt av kostelige ting. # <* 1MO 48, 19; 49, 22.> # <** østenvinden, d.e. assyrerne; HSE 4, 19.>

 

Created with HTMLCompiler by BibleDatabase

Webnet77.com